sâmbătă, 14 mai 2011

Fericiţi cei săraci!


ElZap

Nu cei cu duhul, deşi ar putea fi fericiţi şi aceia. Nu sunt fericiţi toţi căţeii maidanezi?

Fericiţi cei săraci lipiţi pământului. Pe ăia nu-i calcă hoţii. Nu-i calcă şi nu-i ucid. N-au de ce. Ce să le ia? Sărăcia nu e o marfă căutată.

Dacă ai avut ghinionul să-ţi crească în curte un nuc, ai dat de belea. Poţi blestema ani la rând cioara care a scăpat din zbor o nucă în curtea ta. Mai bine o loveai cât plutea prin aer pe deasupra casei tale. Murea ea, dar măcar trăiai tu. Acum trebuie să stai cu băţul să-i fugăreşti pe toţi mucoşii care ţi se caţără în nuc. Măcar de nu i-ar rupe crengile. Nucile le pot lua.

Mai grav e dacă în curtea ta a plantat cineva altceva. Petrol de pildă. Dacă ai petrol ai dat de dracul. Nu scapi de vizitatori. Uneori nu vin cu mâna goală. Vin cu bazooka, asta aşa ca să-ţi aducă un cadou, o mică atenţie.

Nici coltan nu-i bine să ai. Nici arborele de cacao nu-i bine să-ţi crească prin bătătură. De litiu nici nu mai vorbim. Am vorbit eu de aşa ceva? Poate o să vorbesc când se termnă cu bairamul. Până atunci mucles, că mă aude cel de sus. Mă aude cu Google de pildă. Nu ăla care se scrie cu majuscule, că ăla tace. Tace, dar şi când o vorbi. Dacă o vorbi. Dacă nu a căzut la pace cu ei. Mai ştii?

Nu e bine să ai nici porumb, că din ăla se face mămăligă. Nu că ar exploda mămăliga, că asta e ţinută sub control de cine trebuie. Nu-i bine, că dacă tu ai porumb, nu mai cumperi mălai din ăla modificat genetic, adus de la ei. Ei trebuie să vândă. Pe noi ne cumpără.

E bine să ai doar atât cât îţi trebuie ţie, adică fix nimic.

Dacă totuşi ai ceva, du-te şi citeşte biblia. Biblia lor, nu pe aia de-o ştii tu. Dacă voieşti să fii desăvârşit, du-te, vinde averea ta, dă-o bogaţilor. O mică diferenţă acolo. La fel să faci şi cu flota, şi cu altele.

Că dacă n-ai nu ţi se va lua ţie, iar dacă ai ţi se va da. Un fel de as pune că ţi se va da. Îţi iei tu singur pe unde hălăduieşti. Cine are curajul să te oprească?




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu