vineri, 10 februarie 2012

Atenţie, se filmează!


ElZap

Toată lumea îşi doreşte să se vadă la televizor. Uneori chiar şi post-mortem. De aia nu pot fi scoşi accidentaţii din maşinile făcute zob, până ce nu îşi face apariţia cineva de la televiziunea preferată.

Nici o faptă bună nu poate fi făcută dacă nu este înregistrată şi transmisă cum se cuvine. Bunăoară, dacă nişte oameni înzăpeziţi au nevoie de o coajă de pâine. În aceste condiţii se foloseşte elicopterul. Asta nu-i încă aşa de rău, dacă tot am făcut praf şoselele şi căile ferate. Rău e că se încarcă în elicopter o ladă cu pâine, una cu nişte cutii de conserve şi mulţi, mult prea mulţi reporteri, cameramani şi aparatură cât încape.

M-am întrebat dacă sinistraţii ăia nu sunt cumva canibali? Altfel nu-mi explic conţinutul încărcăturii. Nu prea cred, dar sunt aproape sigur că reporterii se vor grăbi să le bage în gât ălora un microfon, ca să-şi spună durerea pe post.

Gesturile astea televizate îmi amintesc de filmele alea cu schelete la purtător din Africa. Erau filmate când se băteau pentru un sac de făină şi ceva mucegai. Totul se filma ca la carte. Doar coltanul nu se filma. Ăla ce era adunat de mâini de copii. Copiii ăia vor ajunge schelete. Coltanul va fi vândut la Londra cu un preţ înmiit.


Aud că mâine pleacă Ungureanu pe teren. Asta da ştire. O să se topească zăpezile. Boc n-a reuşit.

La cârmă cine o să rămână oare? Sau nu mai e nevoie, dacă tot plutim în derivă?


2 comentarii:

  1. Pentru că nu auzisem de coltan până sa-ți citesc postarea, mi-am permis o scurta explicație, pentru cei care nu au mai auzit despre așa ceva, (dac-o mai fi cineva). "Mineralul brut de columbiu-tantalit, cunoscut sub denumirea de coltan, este măcinat pentru a se fabrica pudra ignifugă folosită în capacitorii pentru telefoanele mobile şi alte dispozitive electrice. Daca ati vedea cata suferinta se ascunde in spatele obtinerii acestui minereu, ati refuza sa va mai schimbati telefoanele mobile, in ton cu ultimele aparitii."
    Ce vreau să spun: așa cum eu nu auzisem până acum de coltan, așa sunt mulți cei care nu au auzit sau nu-i interesează soarta românilor năpăstuiți de urgiile naturii, de parcă năpăstuirea adusă de autorități (cele ale secolului XXI!!!) nu era suficientă. Trist este faptul că ajutorul acordat acestora nu este dezinteresat, ca orice reacție umană naturală într-o asemenea situație.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @ifim

      Mulţumesc pentru completare. Aşa-i. Din nefericire.

      "De la o vreme mi se întâmplă ceva ciudat. De câte ori răspund la telefonul meu mobil, din acesta curge sânge. Valuri de sânge se amestecă cu fluviul insipid de cuvinte."

      http://elzapb.blogspot.com/2011/05/coltan.html

      Şi încă asta nu-i totul. Se vorbeşte de al III-lea război mondial african, ca despre războiul coltanului. Peste 6 milioane de vieţi. Asta doar ca să vorbim la telefon.

      http://www.youtube.com/watch?hl=ro&v=Txi4WCyOA8Y

      Aşa cum ai spus, faptele bune nu sunt totdeauna dezinteresate. Pe nenoricirea oamenilor s-au construit averi fabuloase. Imense imperii financiare la temelia cărora sunt hecatombe de cadavre.

      "The Greatest Silence: Rape in the Congo" e un film interesant. Nu ştiu unde îl găseşti!?

      E pe cale a se maşte un nou popor. Unul de metişi, proveniţi din încrucişarea dintre victime şi călai într-un pat de ... coltan.

      Ștergere