luni, 20 februarie 2012

E120


ElZap

"Mi-am zis:
Voi scrie trei romanţe...
Dar azi, din aurul de-alt'dată
Şi din carminul de pe buze
Nu mi-a rămas decât o pată -

O pată verde, ce m-apasă ca şi o piatră funerară
Sub care dorm, ca-n trei sicriuri,
Trei stinse-acorduri de chitară!..."


Frumos! Dactylopius coccus, este totuşi o insectă, nu-i aşa? Din ea se obţine acidul carminic. De aici până la Minulescu nu-i decât foarte puţin.

Şi mai departe? Păi mai departe ajungem la carnea aia frumos colorată. Aia despre care toată lumea crede că nu este injectată cu un fel de gelatină şi bineînţeles cu carminicul nostru.

Şi cu iaurtul ce-i? Păi e tot aia. Şi "sucurile naturale"? Şi ele. Şi multe, multe altele!


2 comentarii:

  1. Să înţeleg că noi ingurgităm aşa ceva ? :((

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Matilda

      Mi-e teamă că nu te pot minţi, sau dacă vrei n-am cum să te contrazic. Coşeniă se mai numeşte victima.

      Nici eu nu aş crede dacă nu m-aş fi documentat.

      http://en.wikipedia.org/wiki/Carmine

      Şi ca să nu ne facem griji că ele ar mişca cumva, ele sunt întâi fierte şi apoi uscate.

      http://www.cspinet.org/new/200605011.html

      http://eco-style.ro/blog/wp-content/uploads/2011/09/cosenile.jpg

      Ștergere